Actueel / Traineeship

Werken bij Jong Morgens: impact maken en karaoke zingen

18-05-2022 3 minuten

20 mei 2022 opent Jong Morgens de vacature voor alweer de tweede lichting trainee consultants. Je ziet de vacature voorbijkomen op LinkedIn of op de website. De twijfel slaat toe. Meld ik mij aan? Hoe weet ik of Jong Morgens iets voor mij is? Hoe ervaren de huidige trainees het traineeship? Mij, Thomas, is de vraag gesteld om die vragen te beantwoorden. Waarom is werken bij Jong Morgens nou zo leuk? Daarover vertel ik je alles in deze blog.

 

Het eerste contact met Morgens

Maart 2021. Na een leuk gesprek stroom ik binnen bij Morgens Online Meetings als Maestro, een zijtak van Morgens om online evenementen bij onze klanten te ondersteunen en tot een succes te maken. Spannend, een nieuwe uitdaging en tegelijkertijd echt een kijkje achter de schermen bij een consultancybureau. Al snel werd het mij duidelijk dat de consultants van Morgens werken vanuit een bepaald ideaal. Het ideaal om maatschappelijk betrokken organisaties klaar te maken voor de uitdagingen van morgen, en dat met veel toewijding en leuke werkvormen doen. Trainen, coachen, begeleiden of interactieve workshops, alles is mogelijk. Ik was snel onder de indruk en na mijn afstuderen was het een gemakkelijke keuze om te reageren op de vacature voor het Jong Morgens traineeship. Spannend, want is werken bij Jong Morgens ook leuk?

De eerste indruk als consultant bij Jong Morgens

De ontvangst was erg prettig. Voordat ik begon, kreeg ik al leuke kaartjes en een bos bloemen opgestuurd en ben ik welkom geheten. Op de eerste werkdag kreeg ik mijn telefoon en laptop en werd ik goed ontvangen door mijn mentor Jan-Kees en door office medewerker Ilse. Alles werd uitgelegd en ik kreeg de mogelijkheid om iedereen te leren kennen. De kennismakingsgesprekken met collega’s stonden al in mijn agenda toen ik mijn laptop opende, waardoor ik gelijk in mijn eerste week met veel collega’s sprak. In de tweede week begon ik bij mijn eerste opdracht bij de ANWB. Dankzij mijn mentor en de fijne collega’s van de ANWB werd ik netjes begeleid bij het opstarten van mijn opdracht en was het snel duidelijk wat er van mij verwacht werd. Voordat ik het wist, was mijn carrière van start gegaan!

Leren, leren en leren

Een traineeship is een mooi concept voor young professionals. Je stroomt in na je studie, maar hebt eigenlijk nog geen tot weinig werkervaring. Kortom: je hebt nog veel te leren. Ik vind dat drie randvoorwaarden onmisbaar zijn voor je persoonlijke ontwikkeling: het aanbod van kennis, het aanbod van coaching en de ruimte om fouten te kunnen maken. Deze drie elementen zijn aanwezig bij Jong Morgens. Dankzij een duidelijk opleidingsplan en wekelijkse mentorgesprekken ontwikkel je je snel. De opleidingen die wij volgen worden soms georganiseerd door Morgens collega’s en soms door externe opleidingsbureaus. Zo heb ik bijvoorbeeld de opleidingen Lean Six Sigma, klantreizen en adviesvaardigheden gevolgd. Tijdens het volgen van opleidingen is de praktijk erg belangrijk. We gaan gelijk aan de slag met hoe we de opgedane kennis in onze opdrachten kunnen inzetten. Tijdens de opleidingen en binnen je opdracht is er bovendien ruimte om fouten te maken. Van fouten kun je leren. Het eerste gebouwde vliegtuig ging ook niet bij de eerste poging de lucht in!

“Het gaat om wat je doet”

Collega’s zijn een groot onderdeel van plezier in je werk. Het samenwerken met mijn collega’s bij Jong Morgens verloopt altijd heel goed. Vaak werken we op de vrijdag samen op kantoor, wanneer we niet op locatie bij onze opdracht zitten. We zijn zelf verantwoordelijk voor het bijhouden van onze LinkedIn, de website, contact met organisaties en nog vele andere zaken. Iedereen pakt zijn of haar verantwoordelijkheid en stopt veel energie in deze taken. Er worden bijvoorbeeld veel brainstorm- of werksessies georganiseerd om elkaar te helpen. Door deze werkhouding beschouw ik mijn collega’s als inspirerende, open minded en initiatiefrijke personen. Ik zie hen boordevol motivatie aan het werk om samen met de opdrachtgever een goed resultaat neer te zetten. Dit gaat hand in hand met daadkracht. Ooit heb ik de quote horen vallen: “Het gaat om wat je doet, niet om wat je van plan bent”.

Karaoke?

Als je tot nu toe nog niet overtuigd bent dat werken bij Jong Morgens leuk is, misschien helpt het dan als ik wat vertel over de leuke dingen die we naast werk doen. Elke vrijdagmiddag hebben we met onze groep trainees en Morgens collega’s een vrijdagmiddagborrel, waarbij het nog wel eens wilt gebeuren dat er een karaokemicrofoon tevoorschijn wordt gehaald. Daarnaast organiseert Jong Morgens elke maand een laagdrempelig uitje en elk kwartaal een groot uitje. Zo zaten we in maart in een kart, speelden we een potje lasergamen en gingen we daarna heerlijk uit eten. Voor nu kijken we uit naar de Morgens Lustrumreis in juni en staat het Morgens-zomerfeest in de steigers!

Zie jij jezelf ontwikkelen tussen een enthousiaste groep trainees met de mogelijkheid een klein liedje te zingen tijdens de vrijdagmiddagborrel? Dan kan ik het je aanraden om je aan te melden. Tot snel bij Jong Morgens!

Wil je meer weten over het traineeship of hoe je kan solliciteren bij Jong Morgens?

Neem dan contact op met Lianka Bruijnen!

Meer lezen over Jong Morgens?

Neem een kijkje in onze andere blogs en artikelen.

Bekijk alle artikelen

Meld je aan voor onze inhousedag 17 mei!

16-04-2024 2 minuten
Lees meer

Vrije opleidingsruimte binnen het Jong Morgens traineeship

29-02-2024 2 minuten
Lees meer

Jong Morgens te gast bij Hogeschool Leiden

23-01-2024 2 minuten
Lees meer

Mijn weg naar Jong Morgens: voor, tijdens en na het sollicitatieproces

03-01-2024 3 minuten
Lees meer

De eerste lichting vliegt uit!

08-11-2023 5 minuten
Lees meer