Actueel / Traineeship

Jong Morgens te gast bij Hogeschool Leiden

23-01-2024 2 minutenMieke Wormgoor

Net afgestudeerd en dan? Hoe bereid je je voor op de arbeidsmarkt als afstuderend Toegepast Psycholoog (TP)? Op deze vraag speelt de Minor Talent Management van de opleiding Toegepaste Psychologie in. Dit doen zij door sprekers uit het toekomstige werkveld uit te nodigen en hier te laten vertellen over hun day-to-day business. Een gastcollege van Mieke Wormgoor (oud TP-student en Jong Morgens consultant) en Lianka Bruijnen (Manager Jong Morgens) kon hierin niet achterblijven.

Over Talent Manager

Talent Management is dé minor van de afstudeerrichting Arbeid en Organisatie (A&O) aan de (TP) opleiding van de Hogeschool Leiden. Deze HBO-opleiding leidt studenten op tot experts in het onderzoeken, beïnvloeden en beoordelen van gedrag. Afgestudeerde TP’ers zetten hun kennis in bij organisaties zoals werving-en-selectiebureaus, gemeenten, reclasseringsbureaus, justitiële jeugdinrichtingen, de opvoedpoli, onderwijsinstellingen of bij HRM-afdelingen; you name it! Waar mensen zijn, is TP. De afstudeerrichting A&O kenmerkt zich specifiek door het laten floreren van mensen in relatie tot werk en teams in organisaties. Bijvoorbeeld door advies, coaching, training of andere psychologische interventies.

Aanleiding

Omdat ik (Mieke) zelf in mijn laatste studiejaar eindeloos mijn LinkedIn-feed afzocht op zoek naar verhalen en koffiegesprekjes met professionals, leek het mij waardevol om mijn ervaring als startende consultant te delen met de laatstejaars TP-studenten van nu. Zeker omdat ik mijzelf vaak genoeg heb horen zeggen: “Het Jong Morgens traineeship is één en al Toegepaste Psychologie.”

Het programma bij Hogeschool Leiden

Mijn oud-docent en minorleider Roel was na mijn verzoek om mijn ervaring te delen net als ik enthousiast over deze lokale samenwerking en kwam voor een kijkje in de keuken, langs op het kantoor van Morgens. We planden gelijk een datum in en zo gezegd, zo gedaan, Jong Morgens kwam te gast! Lianka en ik namen de leerlingen mee in de wereld van consultancy, de Morgens way of working en het programma van het Jong Morgens traineeship. Op verzoek van de studenten deelde ik mijn ervaringen van het onboardingproces en eerste opdracht tot leuke uitjes en mijn persoonlijke ontwikkeling tot nu toe. We sloten het gastcollege af met een Liberating Structure werkvorm om de studenten inzicht te geven in deze consultancy-eigen methode.

Typisch Jong Morgens

Aanstormende jonge professionals informeren en enthousiasmeren over Morgens, dat is typisch Jong Morgens. Ik vond het leuk dat ik dit kon doen doormiddel van een gastcollege. Als voormalig CrossFit-coach is presenteren niet onbekend. Ook tijdens mijn eigen TP studie stond deze vaardigheid als rode draad centraal. Het voelde bijzonder om door de gangen van mijn oude school te lopen, tegenover de studenten waar ik zo kort geleden nog onderdeel van was. Het was leuk om vanuit een ambassadeursrol te mogen vertellen over hoe ik de overgang van HBO naar Jong Morgens heb ervaren en het deed mij inzien hoeveel stappen ik eigenlijk al heb gezet. Deze opdracht herinnerde mij eraan dat ik energie krijg van netwerken, samenwerkingen opzetten en het delen van mijn verhaal.

 

Wil je meer weten over hoe het is om te werken bij Jong Morgens?

Ben je geïnteresseerd of heb je vragen over het traineeship van Jong Morgens, dan kun je contact opnemen met Lianka Bruijnen.

Interview

Onze eerste alumni blikken terug op hun tijd bij Jong Morgens

31-05-2024 6 minuten
Lees meer
Artikel

Vitaliteit op de werkvloer: hoe geven wij dat vorm?

07-05-2024 2 minuten
Lees meer
Artikel

Projectmanagement met Jong Morgens

30-04-2024 2 minuten
Lees meer
Nieuws

Meld je aan voor onze inhousedag op 21 juni

16-04-2024 < 1 minuut
Lees meer