Actueel / Traineeship

Projectmanagement met Jong Morgens

30-04-2024 2 minutenLisa van der Geest

Projectmanagement: een begrip dat een Jong Morgens consultant veelvuldig tegenkomt in dagelijkse bezigheden. We leren erover binnen het trainingsprogramma, zetten het direct in bij opdrachten en gebruiken het bij werkzaamheden binnen Jong Morgens. Hoe zorgen we ervoor bij Jong Morgens dat iedere consultant zich snel en goed ontwikkelt op dit vlak? En op welke manier vliegen wij projectmanagement nou eigenlijk aan? Dat vertelt Lisa in deze blog.

De (Jong) Morgens way of working

Als consultant bij Jong Morgens kom je snel in aanraking met de belangrijke aspecten van advies geven, waaronder projectmanagement. Dit onderwerp is de allereerste training in het ontwikkelprogramma, waarbij de basis van projectmanagement in week twee wordt aangeleerd. Projectmanagement bij Jong Morgens is gebaseerd op het Morgens Projectmanagement Wiel, dat uit drie delen bestaat: opstarten project, uitvoeren project en afronden project.

Klaar voor de start?

Volgens het Morgens Projectmanagement Wiel bestaat het opstarten van een project uit verschillende onderdelen. Een belangrijke hierin is een plan van aanpak. Om dit onder de knie te krijgen wordt er in de projectmanagementtraining aandacht besteed aan het schrijven en uitwerken via een case. Super leerzaam om direct te kunnen oefenen met echt uitgevoerde Morgens projecten!

Een ander belangrijk onderdeel is het organiseren van een kick-off, want een goede start is uiterst belangrijk voor de verdere samenwerking! Bij Jong Morgens doen we dit op een energieke, interactieve manier door bijvoorbeeld gebruik te maken van Liberating Structures. Een dynamieke kick-off past goed bij onze manier van werken!

Ready, set, go!

Bij de uitvoering van een project komen veel verschillende aspecten kijken: projectrapportage, risicomanagement, communicatie- en stakeholdermanagement en meer. Hierin worden Jong Morgens consultants intensief begeleid door senior Morgens consultants. Door met elkaar te sparren, beslissingen af te wegen en werk na te lezen zorgen we ervoor dat we goed werk leveren bij de opdracht. Daarnaast heeft Morgens zogenaamde ‘kenniseigenaren’ die kennis up-to-date houden en ontwikkelingen volgen; zo ook voor projectmanagement. Deze kennis wordt samen met toolboxen, voorbeelden en sjablonen gebundeld op een gedeelde SharePoint pagina. Een bron voor inspiratie voor Jong Morgens consultants!

De finishlijn

De afronding van een project staat vooral in het teken van overdragen en evalueren. Allereerst is een goede overdracht belangrijk om de resultaten te borgen bij de organisatie. Daarnaast is er veel ruimte voor evaluatie: hebben we bereikt wat we wilden bereiken? Hoe is de samenwerking bevallen en hoe nemen we feedback op ons werk mee in de toekomst? Voor Jong Morgens consultant is feedback vragen en verwerken een belangrijk onderdeel van de ontwikkeling. Als laatste vinden wij erg belangrijk dat werken met Jong Morgens leuk is en blijft, en dus verrassen we de opdrachtgever met een leuke afsluiter.

Met behulp van goede trainingen, intensieve begeleiding en veel beschikbare kennis maken wij bij Jong Morgens projectmanagement in rap tempo eigen. Hierbij zijn goede planningen en analyses belangrijk, maar staan wij ook voor energieke sessies en warme relaties! Wil je meer weten over de (Jong) Morgens way of working en hoe het is om met ons samen te werken? Kijk dan vooral even op deze pagina en hopelijk maken we binnenkort kennis!

Wil je meer weten over hoe het is om te werken bij Jong Morgens?

Ben je geïnteresseerd of heb je vragen over het traineeship van Jong Morgens, dan kun je contact opnemen met Lianka Bruijnen.

Nieuws

Meld je aan voor onze inhousedag 17 mei!

16-04-2024 2 minuten
Lees meer
Artikel

Vrije opleidingsruimte binnen het Jong Morgens traineeship

29-02-2024 2 minuten
Lees meer
Artikel

Jong Morgens te gast bij Hogeschool Leiden

23-01-2024 2 minuten
Lees meer
Interview

Mijn weg naar Jong Morgens: voor, tijdens en na het sollicitatieproces

03-01-2024 3 minuten
Lees meer