Actueel / Traineeship

Vitaliteit op de werkvloer: hoe geven wij dat vorm?

07-05-2024 2 minutenNikita van Vliet

Vitaliteit wordt steeds belangrijker binnen organisaties, omdat meer mensen kampen met werkstress en burn-outs. Door te investeren in programma’s en initiatieven die vitaliteit bevorderen, kunnen werkgevers ziekteverzuim verminderen, de betrokkenheid van werknemers vergroten en de algehele prestaties van de organisatie verbeteren. Ook bij Jong Morgens is er aandacht voor vitaliteit. Hoe? Dat lees je in deze blog.

Flexibiliteit op je thuiswerkdag

In principe werken we als Jong Morgens consultants minimaal twee dagen per week vanuit huis. Tijdens je thuiswerkdag even sporten? Geen probleem! Of het nu gaat om een rondje hardlopen of even tussendoor naar de sportschool, je thuiswerkdag kun je flexibel indelen. Naast de indeling van je werkdag kun je ook jouw fysieke werkplek aanpakken. Om het thuiswerken nog aangenamer te maken, krijg je namelijk budget voor het inrichten van jouw thuiswerkplek. Zo kun je bijvoorbeeld een zit-sta-bureau, ergonomische stoel of zitbal kopen.

Een vitale dag op kantoor

We beschikken over een mobiliteitskaart, waarmee we ook een OV-fiets kunnen pakken. Sommige consultants kiezen er dan ook voor om lekker met de OV-fiets van Leiden Centraal naar ons kantoor te fietsen! Eenmaal aangekomen op kantoor, liggen er altijd gezonde snacks voor je klaar en kun je eens in de zoveel tijd gebruikmaken van een stoelmassage. Daarnaast zie je ook regelmatig consultants de deur uit gaan voor een wandelend- of telefonisch overleg, wat natuurlijk heerlijk is met het park Cronesteyn vlak achter het kantoor.

Sportieve activiteiten

Een andere manier waarop we bezig zijn met vitaliteit is door verschillende sportieve activiteiten. Zo doen we met een grote groep collega’s bijvoorbeeld mee met de Singelloop in Leiden. Verder hebben we verschillende sportgroepen, waaronder een padelgroep. Ideaal voor iedereen die het leuk vindt om samen te sporten!

Aandacht voor mentale gezondheid

Vitaliteit gaat natuurlijk niet alleen om fysieke gezondheid, maar zeker ook om mentale gezondheid. Als consultant bij Jong Morgens heb je een mentor, een projectcoach en intervisie met andere Jong Morgens consultants. Als je ergens tegenaan loopt zijn er dus meerdere plekken waar je naartoe kunt. Daarnaast kun je terecht bij de vertrouwenspersonen en OpenUp, een online platform voor mentaal welzijn.

Krijg jij hier energie van?

Bij Jong Morgens doen we ons best om te zorgen voor een inspirerende en gezonde werkomgeving. Wil je meer weten over ons traineeship of ben je benieuwd hoe een Jong Morgens consultant opdrachtgevers kan helpen? Neem dan contact op met Lianka Bruijnen.

Meer lezen?

Lees meer over traineeship bij Jong Morgens.

Bekijk alle artikelen
Nieuws

Meld je aan voor onze inhousedag 17 mei!

16-04-2024 2 minuten
Lees meer
Artikel

Vrije opleidingsruimte binnen het Jong Morgens traineeship

29-02-2024 2 minuten
Lees meer
Artikel

Jong Morgens te gast bij Hogeschool Leiden

23-01-2024 2 minuten
Lees meer
Interview

Mijn weg naar Jong Morgens: voor, tijdens en na het sollicitatieproces

03-01-2024 3 minuten
Lees meer