Actueel / Traineeship

Jong Morgens en Morgens? Wat is het verschil?!

02-08-2022 3 minuten

Morgens, Jong Morgens… Wat is nou eigenlijk het verschil, en is er überhaupt wel een verschil? Vaak krijgen wij als trainees de vraag wat het werken bij Jong Morgens anders maakt dan werken bij Morgens. Jong Morgens is een jonge onderneming binnen Morgens bestaande uit young professionals die een traineeship doorlopen. Maar hoe verhouden wij trainees ons ten opzichte van onze Morgens collega’s en hoe werken wij samen of juist apart? In deze blog leggen Joline en Kimberly je uit hoe Jong Morgens en Morgens zich tot elkaar verhouden. 

Hoe is Jong Morgens ontstaan vanuit Morgens?

Verandering en nieuwe dingen brengen zit in het Morgens bloed. Met haar ondernemende karakter is Morgens een groeiend bedrijf wat nieuwe plannen en ondernemingen maar al te graag stimuleert. Zo is tijdens de coronapandemie het idee ontstaan om ondersteuning aan te bieden bij het nieuwe (thuis)werken. Dit idee is uitgewerkt tot een plan en zo is Morgens Online Meetings (MOM) ontstaan. Niet alleen bij de klant, maar ook als eigen bedrijf, staat Morgens klaar voor de uitdagingen van morgen. Daarmee is begin 2021 een ander borrelend idee binnen Morgens in gang gezet. De wens: frisse ideeën en kennis binnenhalen door young professionals op te leiden tot jonge consultants van Morgen(s). Van idee naar plan en van plan tot een volledig traineeshipprogramma. Binnen no-time is dit op stelten gezet door collega Lianka. Met haar eigen ervaringen van een traineeship en een goede dosis ambitie om dit op te zetten was Lianka de ideale trekker van dit idee. Het traineeshipprogramma was klaar, partners aan boord, de vacature ging open en 1 oktober 2022 was Jong Morgens geboren!

Hoe werken Morgens en Jong Morgens samen?

Als de jonge start-up die Jong Morgens is blijven wij onder de vleugels van Morgens vliegen. Elke vrijdag starten alle trainees samen met heel Morgens onze gezamenlijke weekstart. Hier wordt het reilen en zeilen binnen Morgens gedeeld met alle consultants. Zo worden er mededelingen gedeeld over het kantoor, de start van nieuwe collega’s, de capaciteitsplanning en andere leuke dingen. Naast de weekstart is kennisdeling een essentieel onderdeel binnen de Morgens cultuur. Hier leggen Morgens een Jong Morgens een groot deel van de verbinding. Het merendeel van de trainingen in het opleidingsprogramma van Jong Morgens wordt verzorgd door Morgens consultants. Denk hierbij aan onderwerpen als Lean, klantreizen, Lego Serious Play, projectmanagement en zakelijk schrijven. Jong Morgens trainees en Morgens consultants werken daarnaast ook samen aan interne projecten bij Morgens en externe opdrachten bij de klant. Bij de klant werken trainees vaak samen met een medior of senior Morgens consultant, waarbij zij ook project coaching krijgen van deze collega. Natuurlijk mogen de sociale events die Morgens en Jong Morgens samen hebben niet ontbreken. Wij zien elkaar bij de vrijdagmiddagborrels op kantoor en een paar keer per jaar hebben we grotere activiteiten. Zo hebben wij in augustus het Grote Zomerfeest, in december het eindejaarsdiner en afgelopen juni hadden we zelfs een speciale Lustrumreis naar Reims vol sportieve en culinaire activiteiten en natuurlijk heel veel champagne!

Maar als we zoveel samenwerken, is er dan nog wel een onderscheid?

Jong Morgens is onderdeel van Morgens, maar heeft ook haar eigen karakter. Tijdens het tweejarige traineeshipprogramma vormen de trainees een eigen team. Dit zorgt ervoor dat je als trainee je medetrainees goed leert kennen, veel samenwerkt en je zowel op persoonlijk vlak als met het team een grote ontwikkeling doormaakt. Naast de gezamenlijke weekstart met heel Morgens hebben wij met Jong Morgens ook onze eigen weekstart. Daarnaast hebben wij onze eigen team-overleggen, jaardoelen, marketing, opdrachten en teambuildingsactiviteiten. Alle trainees dragen een steentje bij aan de groei van Jong Morgens door een rol te vervullen als marketing-, sales-, opleidingen-, social media-, of sociale activiteitentrekker. Daarbovenop is het grootste verschil ten opzichte van Morgens ons uitgebreide opleidingsprogramma. Naast dat we trainingen en workshops krijgen van onze ervaren Morgens collega’s volgen wij ook externe trainingen en ontwikkelen wij ons in een razend tempo tot consultant. Want een kijkje buiten de Morgens-deuren, dat brengt weer nieuwe ideeën en kennis met zich mee. Verder krijgen de trainees intensieve begeleiding van hun talentbegeleider om aandacht te geven aan alle facetten van je professionele en persoonlijke ontwikkeling voor een vliegende start van je carrière. Wij zijn dus ons eigen traineeshipprogramma. Wij zijn Jong en wij zijn Morgens!

Benieuwd naar wat een Jong Morgens professional in jouw organisatie kan betekenen?

Ben je geïnteresseerd of heb je vragen over de diensten en talenten van Jong Morgens en misschien wel in combinatie met een Morgens consultant, neem dan contact op met Lianka Bruijnen.

Interview

 Elise over haar keuze voor het Jong Morgens traineeship

12-06-2024 3 minuten
Lees meer
Interview

Onze eerste alumni blikken terug op hun tijd bij Jong Morgens

31-05-2024 6 minuten
Lees meer
Artikel

Vitaliteit op de werkvloer: hoe geven wij dat vorm?

07-05-2024 2 minuten
Lees meer
Artikel

Projectmanagement met Jong Morgens

30-04-2024 2 minuten
Lees meer
Nieuws

Meld je aan voor onze inhousedag op 21 juni

16-04-2024 < 1 minuut
Lees meer