Actueel / Traineeship

Vrije opleidingsruimte binnen het Jong Morgens traineeship

29-02-2024 2 minutenEmma van Eeghen en Jeroen Schilder

De tweede lichting van het Jong Morgens traineeship startte in oktober 2022 en heeft inmiddels dus al verschillende trainingen en opleidingen gevolgd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan trainingen in verandermanagement, persoonlijk leiderschap en liberating structures. Richting het einde van het traineeship is er ”vrije ruimte” ingepland waarin de consultants kunnen kiezen voor een training naar keuze. We nemen jullie graag mee in de mogelijkheden en geven daarbij een aantal voorbeelden.  

Jong Morgens wil jonge talenten met frisse energie een plek geven om zich te kunnen ontwikkelen als consultant en hen de kans geven een steentje bij te dragen aan de maatschappij. In twee jaar tijd krijg je als jong talent intensieve coaching en begeleiding, doe je kennis en ervaring op tijdens opdrachten bij verschillende organisaties in de zorg, onderwijs en/of overheid en sta je samen met jouw team aan het roer van Jong Morgens. Er is voldoende ruimte om te ondernemen en te innoveren. 

Creatieve denkprocessen

Emma heeft haar vrije ruimte gebruikt om zich te verdiepen in creatieve denkprocessen. Ze volgde een cursus waarin ze leerde hoe je op verschillende manieren naar problemen kunt kijken en met nieuwe technieken creatieve oplossingen kunt bedenken. “Als jonge consultant merkte ik dat ik weleens de neiging had om mee te gaan met bestaande ideeën, terwijl een frisse blik juist als consultant heel nuttig is. Ik vond het super interessant om nieuwe denkpatronen aan te leren en meer out of the box te durven kijken.”

Infographics ontwerpen met Canva

Jeroen heeft zijn individuele ruimte gebruikt om zijn grafische vaardigheden een flinke boost te geven. Hij koos ervoor om zich te verdiepen in de mogelijkheden van Canva (een bekend grafisch ontwerpplatform). “Ik krijg regelmatig de vraag om een presentatie visueel aantrekkelijk te maken of om een project samen te vatten in een aansprekende infographic. De vrije ruimte in het opleidingsplan leek mij het perfecte moment om hier eens wat extra tijd in te steken.”
Een aantal weken later merkt Jeroen hier al de voordelen van. “De winst zit met name in het bekend raken met een aantal opties die het werk een stuk makkelijker maken. Er is in dit soort programma’s zoveel mogelijk waar we geen weet van hebben, en dat geldt zeker niet alleen voor Canva.”

Scrum

Mitchel heeft ervoor gekozen om zich te verdiepen in de basis van Agile en Scrum. Hij volgde een e-learning waarin de fundamenten van Agile en Scrum werden behandeld. Hij leerde direct hoe hij deze principes in de praktijk kon toepassen. ”Ik zocht naar een manier om een eerste stap te zetten in het gebruik van Agile en Scrum. Het was voor mij belangrijk dat het niet alleen om de theoretische aspecten zou gaan, maar dat ik ook concrete handvatten zou krijgen om er meteen mee aan de slag te kunnen.”

Binnen Jong Morgens hechten we er veel waarde aan dat we van elkaar leren. Daarom nemen we tijdens ons wekelijkse overleg regelmatig de tijd om geleerde lessen met elkaar te delen. Door ook te reflecteren op de gekozen trainingen binnen de vrije opleidingsruimte helpen we de volgende lichting om een weloverwogen keuze te maken.

Wil je meer weten over hoe het is om te werken bij Jong Morgens?

Ben je geïnteresseerd of heb je vragen over het traineeship van Jong Morgens, dan kun je contact opnemen met Lianka Bruijnen.

Mijn weg naar Jong Morgens: voor, tijdens en na het sollicitatieproces

03-01-2024 3 minuten
Lees meer

De eerste lichting vliegt uit!

08-11-2023 5 minuten
Lees meer

Consultancy in het Groen: De duurzame keuzes van Jong Morgens

27-09-2023 2 minuten
Lees meer

Bijeenkomsten vol creativiteit, plezier en betrokkenheid? Zo pak je dat aan!

14-08-2023 2 minuten
Lees meer