Actueel / Traineeship

Te druk? Laat jouw werk uit handen nemen door een trainee!

19-01-2022 2 minuten

Klap jij de laptop te vaak om 21:00 uur dicht? Hoopt het werk, ondanks deze enorme werkprestatie, constant verder op? Opdrachtgevers van andere organisaties in de publieke sector gingen u voor in het creëren van een gezonde werkdruk voor henzelf. Hun geheim? Ze kunnen hun werk toevertrouwen aan een Jong Morgens trainee. Hoe werk je samen met de trainee, zodat hij of zij jou volledig kan ontzorgen? Hieronder volgen drie tips die ervoor zorgen dat een Jong Morgens trainee vlekkeloos jouw werk uit handen neemt: 

1. Een goede taakverdeling is de sleutel tot een succesvolle samenwerking

Voor en aantal projecten waar jij momenteel aan werkt heb je kennis van de organisatie nodig. Bij sommige projecten vaar jij daarentegen grotendeels op gezond verstand. Het laatste soort projecten kunnen door onze trainees uit handen genomen worden. Met hun common sense pakken zij het project op, waardoor de relatieve rust terugkeert in jouw agenda. Door alle projecten te verdelen in de groepen “voorkennis” en “gezond verstand”, creëer je voor jezelf het overzicht. Vervolgens kies jij de projecten waarvan je de verantwoordelijkheid overdraagt aan de trainee.

2. Je kan de trainee vertrouwen, maar houd wel een oogje in het zeil

Een Jong Morgens trainee is geselecteerd om oog te hebben voor wat er speelt en pakt proactief taken op om te werken aan de verbeteringen die jouw organisatie nodig heeft. Het zou zomaar kunnen dat de uitvoering net anders loopt dan hoe jij het zelf zou doen. Of het nu links of rechtsom is, pas als de trainee echt het vertrouwen en de verantwoordelijkheid krijgt, lukt het om alles tot een goed resultaat te brengen. Houd echter wel een oogje in het zeil en waak ervoor dat bepaalde beslissingen niet onnodig opnieuw worden genomen. Een groot voordeel is dat de trainees met een frisse blik en handige computer skills vaak op een verrassende manier tot het resultaat komen. Lopen ze vast, dan gaan ze zelf op zoek naar hulp.

3. Voldoende communicatie is essentieel

Soms eindigt de zoektocht van de trainee naar hulp binnen een project bij jou. In deze situatie maakt dat ene belletje van 5 minuten het verschil voor de trainee om verder te kunnen in de richting van het resultaat. Zorg er dan ook voor dat je altijd de mogelijkheid neemt om bijtijds met elkaar in contact te komen. Al is het op de weg terug naar huis vanuit de auto.

De young professionals van Jong Morgens hebben veel te bieden. Met de juiste samenwerking staat de trainee aan je zijde en dat kan zomaar een hoop werk of tijd schelen en daarnaast nuttige nieuwe inzichten opleveren.

Ook op zoek naar een trainee die jou kan ontzorgen?

Ben je geïnteresseerd of heb je vragen over de diensten en talenten van Jong Morgens, dan kun je contact opnemen met Lianka Bruijnen.

Meer weten over Jong Morgens?

Meer weten over Jong Morgens, wat wij doen en wie wij zijn? Neem een kijkje in onze andere blogs en artikelen.

Bekijk alle artikelen
Artikel

Vitaliteit op de werkvloer: hoe geven wij dat vorm?

07-05-2024 2 minuten
Lees meer
Artikel

Projectmanagement met Jong Morgens

30-04-2024 2 minuten
Lees meer
Nieuws

Meld je aan voor onze inhousedag 17 mei!

16-04-2024 2 minuten
Lees meer
Artikel

Vrije opleidingsruimte binnen het Jong Morgens traineeship

29-02-2024 2 minuten
Lees meer
Artikel

Jong Morgens te gast bij Hogeschool Leiden

23-01-2024 2 minuten
Lees meer