Actueel / Team

Maak kennis met Leanne Schaper

02-02-2022 2 minuten

Leanne Schaper is in januari 2022 gestart bij Jong Morgens, waar zij werd toegevoegd aan de eerste lichting van vijf trainees. De trainees zetten zich onder andere in bij het bieden van ondersteuning bij grote (verander)opgaven in zorg, onderwijs en overheid. Leanne is afgestudeerd in de Master Beleid, Communicatie en Organisatie en heeft een gezondheidswetenschappelijke achtergrond. Ze stelt zich graag aan je voor:

Hoe maak jij je klaar voor de uitdagingen van morgen?

“Door met een open blik in nieuwe ervaringen te stappen en de uitdaging aan te gaan. Als er iets is wat ik nog niet kan, betekent dit dat er nog iets te leren valt. Persoonlijke ontwikkeling hoort hierbij. Hoe beter je jezelf leert kennen, hoe krachtiger en flexibeler je met de uitdagingen om kunt gaan. Ik vind het ontzettend leuk om mijn eigen of andermans groei te zien en te kunnen evalueren op hoe dat (groei)proces ging. Een voorbeeld hiervan waren mijn motorrijlessen. Voordat ik begon, voelde ik me heel erg gespannen om op de motor te stappen, laat staan om met 120 km/u over de snelweg te scheuren. Na vijf maanden haalde ik mijn motorrijbewijs en kon ik gewoon motorrijden! Ik ging van een mentale blokkade waarin ik eigenlijk niet durfde, naar het gewoon doen en de angst overwinnen. Ik hoop dat ik deze aanpak met nieuwe uitdagingen kan meenemen in mijn werk bij Jong Morgens.”

Welke drie dingen ga je toevoegen aan Jong Morgens?

“Ik probeer altijd naar alle kanten van het verhaal te luisteren en me niet blind te staren op één waarheid. Dit doe ik door met aandacht naar de ander te luisteren en vragen te stellen. Verder vind ik helderheid enorm belangrijk en hoop ik dit ook mee te brengen in alles wat er binnen Jong Morgens op mijn pad komt. Als laatste probeer ik altijd ergens een creatieve draai aan te geven, of dat nou gaat om een georganiseerd etentje of dat er ergens een oplossing voor moet worden bedacht.”

Wat weten veel mensen (nog) niet van jou?

“Dat ik jarenlang een echte horecatijger ben geweest! Ik heb als bijbaantje bijna 10 jaar in de horeca gewerkt, van tapasrestaurantje en lunchroom tot bier tappen achter de bar. Mijn passie voor de horeca komt vanuit mijn behoefte om mensen een fantastische avond te geven die ze niet snel vergeten. Ik hou er van om mensen te verrassen, ook als ik niet in de horeca werk. Wanneer je bij mij een hapje komt eten zal alles tot in de puntjes geregeld zijn, passen de wijnen of cocktails bij elk gerecht en zal zelfs de aankleding in stijl van het thema zijn. Naast mijn passie voor werken in de horeca heb ik er ondertussen ook mijn hobby van gemaakt om de beste tentjes te ontdekken. Ik haal enorm veel energie uit de zoektocht naar het perfecte tentje voor het perfecte moment. En als dit ook nog eens blijkt te kloppen, dan kan ik mijn geluk niet op!”

Kan jouw organisatie wel een Jong Morgens talent gebruiken?

Ben je geïnteresseerd of heb je vragen over de diensten en talenten van Jong Morgens, dan kun je contact opnemen met Lianka Bruijnen.

Meer lezen?

In deze artikelen stellen de andere trainees van Jong Morgens zich voor.

Bekijk alle artikelen
Interview

Maak kennis met Merijn, Elise en Gijs

20-12-2023 3 minuten
Lees meer
Interview

Maak kennis met Lisa van der Geest en Nikita van Vliet

14-11-2023 2 minuten
Lees meer
Interview

Maak kennis met Mieke Wormgoor en Roos Jonkman

18-10-2023 2 minuten
Lees meer
Interview

Maak kennis met Inge Hendriks

21-06-2023 2 minuten
Lees meer