Actueel / Traineeship

Mijn weg naar Jong Morgens: voor, tijdens en na het sollicitatieproces

03-01-2024 3 minutenGijs Schuijt

Om te werken bij Jong Morgens heb je geen specifieke opleiding tot consultant nodig. De Jong Morgens consultants hebben daardoor uiteenlopende (studie)achtergronden wat vaak leuke gesprekken oplevert en de diversiteit in het team ten goede komt. In dit interview gaan we in gesprek met Gijs Schuijt over zijn weg naar Jong Morgens. Naast zijn achtergrond in de zorg zijn we ook benieuwd naar hoe hij het sollicitatieproces en zijn eerste weken bij Jong Morgens heeft ervaren. 

Wat heb je gedaan voordat je bij Jong Morgens bent komen werken?

“Ik heb eerst geneeskunde gestudeerd in Leiden en daarnaast altijd een baantje in de zorg gehad. Werken in de zorg als student is ontzettend leuk en je wordt vaak beter betaald dan je medestudenten die bijvoorbeeld in de horeca werken. Je wordt je echter ook bewust van de uitdagingen in de zorg. Het was mooi om te zien dat iedereen zich ondanks alle druk altijd voor 110% procent bleef inzetten. Dat heeft een blijvende indruk op mij gemaakt. Uiteindelijk werd me duidelijk dat een leven als arts niet voor mij was weggelegd en heb ik besloten om een master bedrijfskunde te volgen.”

Waarom trok een traineeship in de publieke sector jouw interesse?

“Tijdens mijn studentenbaan werkte ik vaak nauw samen met artsen die ook een bestuurlijke functie hadden. De gesprekken die ik met hen gevoerd heb, hebben ervoor gezorgd dat mijn interesses verschoven van het klinische naar het bedrijfsmatige perspectief in de zorg. Ik was benieuwd op welke grond de beslissingen in de zorg werden gemaakt en daaruit vloeide een bredere interesse in de publieke sector. Een traineeship bij Jong Morgens sluit daar perfect op aan.”

Hoe heb je jezelf voorbereid op het sollicitatieproces?

“Omdat ik relatief kort voor het sluiten van de vacature pas besloot te solliciteren, had ik beperkt de tijd om me voor te bereiden op het sollicitatieproces en bijvoorbeeld een kop koffie te drinken met een van de consultants van Jong Morgens. Ik heb me daarom goed ingelezen over de werkzaamheden, bedrijfscultuur en geschiedenis van Morgens en Jong Morgens. Daarna heb ik mijn relevante ervaringen en vaardigheden op een rij gezet en hiermee mijn cv aangevuld. De procedure rondom de sollicitatie is toen heel duidelijk gecommuniceerd waardoor ik mij kon richten op het voorbereiden van de gesprekken. Na het eerste gesprek mocht ik door naar de volgende ronde die ik met vertrouwen in ging.”

Hoe zou je de bedrijfscultuur van Jong Morgens omschrijven?

“De bedrijfscultuur van Jong Morgens is ontzettend prettig. We zijn een jong en dynamisch team met een grote diversiteit aan achtergronden. Je wordt vanaf dag één met open armen ontvangen en je ziet je collega’s, ook die van Morgens, wekelijks tijdens de weekstart op kantoor. Met mijn achtergrond in de geneeskunde is het soms wennen aan het taalgebruik rondom verandermanagement. De andere consultants bij Jong Morgens hebben mij daar goed in meegenomen. Daarnaast heb ik ook al veel gehad aan mijn mentor waar ik altijd terecht kan met vragen. We hebben in ieder geval maandelijks contact om over mijn opdrachten bij te praten. De oprechte interesse en betrokkenheid van mijn Morgens collega’s is mij ook in positieve zin opgevallen. Tijdens het eindejaarsdiner in december werkte ik pas anderhalve maand bij Morgens, maar had ik het gevoel bijna al mijn collega’s al wel eens gesproken te hebben.”

Wat was de grootste verassing tijdens je eerste maand als Jong Morgens consultant?

“Ik had tijdens het sollicitatieproces aangegeven graag zo snel mogelijk te willen beginnen en wist dat er daardoor een kans bestond dat ik even moest wachten voordat ik bij mijn eerste opdracht kon beginnen. Het was daarom verassend hoe snel ik aan de slag kon bij drie verschillende opdrachtgevers, en hoe goed die aansloten bij mijn interesses. Hoewel dat niet vanzelfsprekend is zet ik me sinds november in voor drie zeer uiteenlopende projecten in de zorg. Ik leer daar op hoog tempo bij over o.a. organisatieprocessen, het integraal zorg akkoord en ondernemen in de zorg.”

Wil je meer weten over het sollicitatieproces bij Jong Morgens? Lees er hier meer over: Belangrijke data en feiten

Wil je meer weten over hoe het is om te werken bij Jong Morgens?

Ben je geïnteresseerd of heb je vragen over het traineeship van Jong Morgens, dan kun je contact opnemen met Lianka Bruijnen.

Interview

Onze eerste alumni blikken terug op hun tijd bij Jong Morgens

31-05-2024 6 minuten
Lees meer
Artikel

Vitaliteit op de werkvloer: hoe geven wij dat vorm?

07-05-2024 2 minuten
Lees meer
Artikel

Projectmanagement met Jong Morgens

30-04-2024 2 minuten
Lees meer
Nieuws

Meld je aan voor onze inhousedag op 21 juni

16-04-2024 < 1 minuut
Lees meer