Actueel / Traineeship

De voordelen van een traineeship bij Jong Morgens

09-05-2023 3 minutenDanique de Jong en Mitchel Biessen

Weet jij al wat je gaat doen als je klaar bent met studeren? Wil je nog doorleren of wil je aan het werk gaan? Maar wat als je het kan combineren? Een perfecte oplossing daarvoor is een traineeship bij Jong Morgens.

Een traineeship bij Jong Morgens is een geweldige manier om je carrière een vliegende start te geven en jezelf te ontwikkelen als young professional. Wij vertellen graag wat de voordelen van een traineeship zijn en waarom het een slimme keuze is om als pas afgestudeerde aan de slag te gaan bij Jong Morgens.

1. Opdoen van praktijkervaring

Het traineeship biedt een unieke kans om praktijkervaring op te doen binnen verschillende organisaties in de zorg, onderwijs en overheid. Jij krijgt de kans om verschillende afdelingen en functies te verkennen en zo te ontdekken wat het beste bij je past. Daarnaast, zal jij leren hoe je theoretische kennis kunt toepassen op echte problemen en situaties in de praktijk. Dit is waardevol om de vaardigheden te ontwikkelen die je nodig hebt om succesvol te zijn in jouw vakgebied. Onze blogs geven een goed beeld van de projecten die onze trainees hebben gedaan tijdens het traineeship. Neem vooral een kijkje via deze link.

2. Persoonlijke ontwikkeling

Er is veel aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Je krijgt de kans om nieuwe vaardigheden te leren, zoals projectmanagement, adviesvaardigheden en gespreksvaardigheden. Ook zal je veel leren over jezelf; wat zijn jouw sterke en zwakke punten, hoe kun je hierin groeien en wat kenmerkt jouw leiderschap? Zo volgen de trainees onder andere een tweedaagse training persoonlijk leiderschap bij de Baak. Lees hier de blog van Thomas over deze tweedaagse training.

3. Persoonlijke begeleiding

Bij Jong Morgens krijg jij ook persoonlijke begeleiding. Bij de start van het traineeship wordt elke trainee gekoppeld aan een buddy. Dit is een trainee van een eerdere lichting die al ervaring heeft met het traineeship. Ook wordt er een persoonlijke mentor toegewezen, waarbij jij met al jouw vragen terecht kan. Tot slot, kan jij afhankelijk van jouw opdracht ook projectcoaching krijgen van een ervaren consultant binnen Morgens. Samen bespreek je jouw sterke en zwakke punten en bekijk je hoe je deze kunt verbeteren. Ook kun je samen ideeën uitwisselen of als er onduidelijkheden of obstakels zijn, samen zoeken naar oplossingen.

4. Netwerk opbouwen

Tijdens het traineeship bouw jij snel een groot netwerk op, zowel binnen Morgens als daarbuiten. Jij werkt aan uitdagende projecten in de publieke sector en leert hier veel van ervaren collega’s en professionals en van de andere trainees. Dit netwerk kan in de toekomst van onschatbare waarde zijn bij jouw opdrachten en het verloop van jouw carrière.

5. Activiteiten en profilering

Bij Jong Morgens, krijg jij ook de kans om creatief en ondernemend te zijn. Zo hebben de trainees verschillende taken verdeeld en zijn zij samen verantwoordelijk voor de marketing, recruitment, interne profilering en kennisontwikkeling bij Jong Morgens. Maandelijks organiseren zij daarnaast een leuk uitje met alle trainees. De trainees zijn een hechte groep en ondernemen af en toe gezamenlijk ook activiteiten buiten hun werk om. Zo gaan de trainees dit jaar samen naar een festival in Utrecht.

6. Doorgroeien binnen Morgens

Na afloop van het traineeship, is het mogelijk om door te groeien als junior consultant binnen Morgens. Bij Morgens word jij, net zoals in het traineeship, onderdeel van een hechte groep collega’s. Morgens organiseert ook veel sociale activiteiten zoals borrels en de jaarlijkse Morgens wintersport.

7. Snelle groei van je carrière

Het traineeship bij Jong Morgens kan een snelle groei van je carrière betekenen. Door de intensieve begeleiding en training ben je in staat om snel nieuwe vaardigheden en kennis te verwerven en zo een belangrijke bijdrage te leveren aan organisaties in het onderwijs, de zorg en overheid. Dit zal bijdragen aan jouw ontwikkeling en verdere groei van jouw carrière.

Samenvattend

Kortom, een traineeship bij Jong Morgens heeft jou vele voordelen te bieden. Het is een unieke kans om praktijkervaring op te doen, jezelf te ontwikkelen met persoonlijke begeleiding, een groot netwerk op te bouwen en onderdeel te worden van een fijne organisatie.

Kan jouw organisatie wel een Jong Morgens talent gebruiken?

Ben je geïnteresseerd of heb je vragen over de diensten en talenten van Jong Morgens, dan kun je contact opnemen met Lianka Bruijnen.

Meer lezen?

Lees meer over Jong Morgens.

Bekijk alle artikelen

Vrije opleidingsruimte binnen het Jong Morgens traineeship

29-02-2024 2 minuten
Lees meer

Jong Morgens te gast bij Hogeschool Leiden

23-01-2024 2 minuten
Lees meer

Mijn weg naar Jong Morgens: voor, tijdens en na het sollicitatieproces

03-01-2024 3 minuten
Lees meer

De eerste lichting vliegt uit!

08-11-2023 5 minuten
Lees meer