Actueel / Traineeship

Consultancy in het Groen: De duurzame keuzes van Jong Morgens

27-09-2023 2 minutenEmma van Eeghen

Als Jong Morgens consultant bijdragen aan een groenere en duurzamere wereld: een mooi streven. Maar hoe realiseren wij deze doelstelling als Jong Morgens? Als consultant ben je veel onderweg en de verleiding is groot om voornamelijk de auto te gebruiken. Niet erg milieuvriendelijk natuurlijk. In deze blog vertellen wij hoe wij ons zo milieuvriendelijk mogelijk verplaatsen en wat wij nog meer doen om onze ecologische voetafdruk te beperken. 

Geen leaseauto maar een mobiliteitskaart

In tegenstelling tot de traditionele leaseauto, beschikken wij als Jong Morgens consultants over een mobiliteitskaart. Hiermee kunnen we niet alleen gebruikmaken van het openbaar vervoer, maar ook van deelvervoer zoals de deelscooter en de OV-fiets. Veel consultants kiezen er bijvoorbeeld voor om met de OV-fiets van Leiden Centraal naar ons kantoor te reizen. Dit is niet alleen duurzamer, maar ook een fijne manier om even in beweging te zijn. Mocht een locatie lastig te bereiken zijn met het openbaar vervoer, dan hebben we altijd de optie om een deelauto te gebruiken. Hiermee verminderen we niet alleen onze CO2-uitstoot aanzienlijk, maar behouden we ook de flexibiliteit om per situatie de meest duurzame optie te kiezen.

Niet elke dag onderweg

We streven ernaar om onze CO2-uitstoot te verminderen door naast duurzaam te reizen, ook simpelweg minder te reizen. Zo werken we in principe minimaal twee dagen per week vanuit huis. We kiezen ervoor om niet voor elke afspraak te reizen als dit ook gemakkelijk op afstand kan. Door minder te reizen, verlagen we niet alleen onze uitstoot, maar creëren we ook meer flexibiliteit in onze dagindeling. Of het nu gaat om een rondje hardlopen tijdens de lunchpauze of even tussendoor een wasje draaien, op een thuiswerkdag is daar de ruimte voor.

Vegetarisch als standaard

Een andere manier waarop we onze ecologische voetafdruk proberen te beperken is door de voedingskeuzes die we maken. Bij elke georganiseerde lunch of borrel is in principe alles vegetarisch. En geloof ons, dit gaat zeker niet ten koste van de smaak!

Niet zomaar gadgets, maar zaadjes om te planten

Terwijl we volop in de werving zitten voor onze derde lichting, zijn we aanwezig op tal van carrière-events. Leuk natuurlijk om aan studenten dan een gadget mee te geven zoals een bieropener, linnen tasje of een waterfles, maar niet erg duurzaam als je hier als deelnemer al een hele voorraad van hebt liggen. Hoe zorgen we er dan toch voor dat ze Jong Morgens onthouden? Dit doen we met onze groeikaartjes. Een groeikaartje kun je letterlijk laten groeien. Wanneer je deze plant groeien er fleurige wilde bloemen uit.

Klinkt dit jou als muziek in de oren?

Bij Jong Morgens doen we ons best om ons steentje bij te dragen aan een betere wereld. Wil je meer weten over ons traineeship of ben je benieuwd hoe een Jong Morgens consultant opdrachtgevers kan helpen? Neem dan contact op met Lianka Bruijnen.

Artikel

Projectmanagement met Jong Morgens

30-04-2024 2 minuten
Lees meer
Nieuws

Meld je aan voor onze inhousedag 17 mei!

16-04-2024 2 minuten
Lees meer
Artikel

Vrije opleidingsruimte binnen het Jong Morgens traineeship

29-02-2024 2 minuten
Lees meer
Artikel

Jong Morgens te gast bij Hogeschool Leiden

23-01-2024 2 minuten
Lees meer