Actueel / Team

Maak kennis met Emma van Eeghen en Romy van den Dungen

16-09-2022 2 minutenEmma van Eeghen

Afgelopen september zijn Emma van Eeghen en Romy van den Dungen gestart bij Jong Morgens. Als tweede lichting trainees bieden zij ondersteuning bij grote (verander)opgaven in de zorg, onderwijs en overheid. Emma is afgestudeerd als gezondheidswetenschapper en heeft daarnaast een aantal jaar werkervaring als klinisch diëtist in het ziekenhuis. Romy is afgestudeerd in de master International Public Health en heeft zich vooral gericht op mensenrechten en ethische vraagstukken. Daarnaast heeft ze ook meerdere jaren gewerkt als (leidinggevende) verpleegkundige. Emma en Romy stellen zich graag aan je voor: 

Wat geeft jou vooruitgangskracht in je werk?

Emma: “Wat mij vooruitgangskracht geeft is met een team werken aan complexe vraagstukken en daar uiteindelijk ook resultaat van terug zien in de praktijk bij de patiënt, burger, student of medewerker. Daarnaast vind ik het belangrijk om op te komen voor groepen in de samenleving die daar zelf minder of niet toe in staat zijn. Het geeft mij veel energie en voldoening om bij deze groepen een verschil te kunnen maken.”

Romy: “Met een positieve mindset met anderen samen werken en ook zien dat wat we samen doen effect heeft. Daarnaast geeft het mij vooruitgangskracht om mezelf uit te dagen en dingen te doen waar ik eigenlijk wat zenuwachtig van word. Op die plek leer ik het meest en kan ik steeds mijn blik verbreden.”

Wat neem jij mee naar Jong Morgens?

Emma: “Mijn gezelligheid en positieve instelling. Ik vind het dan ook belangrijk dat iedereen in de groep zich op zijn of haar gemak voelt en zich gehoord voelt.”

Romy: “Mijn nieuwsgierigheid, geen vraag of idee is mij te gek! En mijn openheid, ik hoop dat iedereen voelt dat ze bij mij altijd terecht kunnen met vragen of gewoon om even te kletsen.”

Als je één miljoen euro kreeg om de wereld te verbeteren, wat zou jij doen?

Emma: “Helaas is één miljoen niet voldoende om enorme maatschappelijke problemen mee op te lossen, maar om te beginnen zou ik het geld steken in het implementeren van schoollunches voor kinderen. Zo heeft elk kind in Nederland in ieder geval recht op één gezonde maaltijd en maken kinderen kennis met hoe leuk en lekker gezond eten kan zijn”.

Romy: “Misschien is 1 miljoen euro een druppel op een gloeiende plaat, letterlijk ten aanzien van de klimaatverandering. Ik denk dat ik het zou investeren in onderzoek naar slimmere manieren om water toegang te verzekeren in de toekomst. In mijn vrije tijd doe ik graag onderzoek naar mensenrechten (inclusief klimaatverandering), dus wees alvast gewaarschuwd voor mijn soms zware onderwerpen die ik meebreng tijdens de pauzes. Maar ja, zonder het over moeilijke dingen te hebben verandert er ook niets.”

Op welk hitje kan jij het best dansen?

Emma: “Ik ben eigenlijk helemaal geen groot songfestival fan, maar heb daardoor wel de IJslandse band Daði Freyr ontdekt en dan vooral het liedje ‘Think about things’. Dat deuntje en het bijpassende dansje gaan dan ook nooit meer uit mijn hoofd. Afgelopen zomer heb ik ze ook live op een festival mogen zien en sindsdien wordt hij nog vaker gedraaid.”

Romy: “In mijn gedachten zien mijn dans moves en kleding er net zo shinend uit als Earth, Wind & Fire. Vooral bij het nummer September kan ik eigenlijk gewoon niet stil blijven zitten!”

Kan jouw organisatie wel een Jong Morgens talent gebruiken?

Ben je geïnteresseerd of heb je vragen over de diensten en talenten van Jong Morgens, dan kun je contact opnemen met Lianka Bruijnen.

Meer lezen?

In deze artikelen stellen de andere trainees van Jong Morgens zich voor.

Bekijk alle artikelen
Interview

Maak kennis met Merijn, Elise en Gijs

20-12-2023 3 minuten
Lees meer
Interview

Maak kennis met Lisa van der Geest en Nikita van Vliet

14-11-2023 2 minuten
Lees meer
Interview

Maak kennis met Mieke Wormgoor en Roos Jonkman

18-10-2023 2 minuten
Lees meer
Interview

Maak kennis met Inge Hendriks

21-06-2023 2 minuten
Lees meer