Actueel / Traineeship

 Elise over haar keuze voor het Jong Morgens traineeship

12-06-2024 3 minutenElise de Reu

De Jong Morgens consultants hebben uiteenlopende (studie)achtergronden, wat vaak leuke gesprekken oplevert en de diversiteit ten goede komt. In dit interview gaan we in gesprek met Elise de Reu over haar keuze voor het Jong Morgens traineeship. Naast haar achtergrond zijn we ook benieuwd naar hoe zij het sollicitatieproces en haar eerste weken bij Jong Morgens heeft ervaren.

Wat heb je gedaan voordat je bij Jong Morgens terechtkwam?

Elise: “Ik heb de bachelor Gezondheidswetenschappen Beleid en Management Gezondheidszorg behaald aan de Erasmus Universiteit. Deze opleiding vond ik interessant, maar ik ontdekte ook dat mijn belangstelling in het publieke domein breder was dan de gezondheidszorg. Ik besloot om die reden een master in Bestuurskunde te doen, met een specialisatie in Governance en Management van Complexe Systemen.

Door deze master besefte ik dat mijn interesse ligt in het aanpakken van complexe problemen in het publieke domein. Na het voltooien van mijn master koos ik ervoor om het werken nog een jaar uit te stellen. Ik besloot een tweede master in Zorgethiek en Beleid te volgen. Ethiek was een interesse die tijdens mijn bachelor ontstond en ik wilde me hier verder in verdiepen. Daarnaast was deze master waarbij het menselijk handelen centraal staat, een mooie aanvulling op de toch wel systemische Bestuurskunde master.”

Hoe ben je bij het traineeship Jong Morgens gekomen?

“Door mijn studies werd mijn ambitie steeds duidelijker, vertelt Elise. “Ik wil impact maken in het publieke domein door het aanpakken van complexe vraagstukken, met aandacht voor de menselijke kant. Tijdens mijn laatste studiejaar nam ik de tijd om te onderzoeken hoe ik deze ambitie vorm wilde geven en wat ik als starter wilde bereiken. Dit deed ik door deel te nemen aan diverse koffiemomenten, inhouse dagen en businesscourses bij verschillende bedrijven.

Het werd voor mij steeds duidelijker wat ik zocht: ik wilde graag de eerste jaren mijn blik binnen de publieke sector breed houden en in aanraking komen met diverse domeinen en verschillende soorten opdrachten. Om die reden ben ik opzoek gegaan binnen de consultancy. Daarnaast had een traineeship mijn voorkeur omdat ik dit beschouw als een waardevolle overgang van student naar young professional, waarbij persoonlijke en professionele ontwikkeling centraal staan. Tot slot zocht ik een traineeship met doorgroeimogelijkheden, zodat ik na afloop van het traineeship binnen het bedrijf kan blijven groeien. En natuurlijk was ik opzoek naar een bedrijf waar ik me goed bij voelde.

“Mijn zoektocht werd steeds specifieker”, vervolgt ze. “Toen ik voor het eerst over Morgens las op consultancy.nl, was mijn interesse direct gewekt door het traineeship in de domeinen onderwijs, zorg en overheid en een focus op de menselijke kant die hierbij wordt uitgelicht. De laatste twee domeinen kende ik al vanuit mijn studies en wilde ik graag verder verkennen. Ook het onderwijsdomein sprak me aan, omdat ik er de laatste jaren zelf onderdeel van ben geweest en heb kunnen ervaren waar impact gemaakt kan worden.”

Hoe heb je jezelf voorbereid op het sollicitatieproces?

“Ik had inmiddels voor mezelf duidelijk wat ik wilde als starter en toen ik de vacature van het traineeship van Jong Morgens zag, heb ik direct gesolliciteerd. Het was precies wat ik zocht! Als voorbereiding op de sollicitatie heb ik me goed ingelezen in Morgens en Jong Morgens en heb ik vragen voorbereid die ik verwachtte te krijgen. Ik zag het solliciteren als een kennismaking en de mogelijkheid om het bedrijf beter te leren kennen. Daarom had ik zelf ook vragen voorbereid om te stellen. Het was een fijn eerste gesprek waarbij ook een Jong Morgens consultant aan tafel zat. Dit liet voor mij de toegankelijkheid van Morgens zien en dat sprak mij aan. Het tweede gesprek bestond uit een assessment en een gesprek met twee andere Morgens collega’s. Ook dit gesprek ging goed en voor mij werd steeds meer bevestigd dat het een goede match was. Gelukkig was dit andersom ook.”

Hoe zou je de bedrijfscultuur bij Jong Morgens omschrijven?

“Ik zou de bedrijfscultuur van Jong Morgens omschrijven als toegankelijk waarbij we met een jonge groep met diverse (studie)achtergronden impact maken in het overheid-, zorg- en onderwijsdomein. We delen als groep veel ervaringen, vragen gemakkelijk om hulp en we denken graag met elkaar mee. Door onze diverse achtergronden zijn dit vaak mooie aanvullingen. Daarnaast bouwen we als groep verder aan Jong Morgens. Dit houdt in dat we als groep onder andere ook de recruitment, sales en marketing doen van Jong Morgens. We zijn een hecht team op de werkvloer, maar ook daarbuiten weten we elkaar vaak te vinden.”

Wat was de grootste verrassing tijdens je eerste maand als Jong Morgens consultant?

“Als ik nu terugkijk op de eerste maand dan verbaast het me hoe snel ik me op mijn plek voelde binnen (Jong) Morgens. Ondanks dat ik veel op opdrachten was en minder op kantoor in Leiden, kende ik binnen een korte tijd alle collega’s. Daarnaast verraste het me hoe snel je je ontwikkelt en hoe fijn de begeleiding hierin is van Morgens. Je hebt een mentor, projectcoach en een intervisiegroep die je kunnen ondersteunen maar je ook kunnen uitdagen voor meer ontwikkeling”, aldus Elise.

Wil je meer weten over hoe het is om te werken bij Jong Morgens?

Ben je geïnteresseerd of heb je vragen over het traineeship van Jong Morgens, dan kun je contact opnemen met Lianka Bruijnen.

Artikel

Vitaliteit op de werkvloer: hoe geven wij dat vorm?

07-05-2024 2 minuten
Lees meer
Artikel

Projectmanagement met Jong Morgens

30-04-2024 2 minuten
Lees meer
Nieuws

Meld je aan voor onze inhousedag op 21 juni

16-04-2024 < 1 minuut
Lees meer
Artikel

Vrije opleidingsruimte binnen het Jong Morgens traineeship

29-02-2024 2 minuten
Lees meer