Actueel / Team

Maak kennis met Danique de Jong

07-12-2022 2 minutenDanique de Jong

In november 2022 is Danique gestart bij Jong Morgens als onderdeel van de tweede lichting trainees. Afgelopen jaar heeft zij de master Healthcare Policy, Innovation and Management aan de Universiteit Maastricht afgerond. Hiervoor heeft zij de bachelor Life Science and Technology aan de Rijksuniversiteit Groningen gevolgd. Als trainee zal zij met andere jonge talenten gaan werken aan (verander)opdrachten binnen de zorg, het onderwijs en de overheid. Om te beginnen heeft Danique een interne opdracht gekregen bij Morgens, waarbij zij tijdelijk gaat ondersteunen bij de bedrijfsvoering processen. Zij stelt zich graag aan je voor:

Wat geeft jou vooruitgangskracht in je werk?

“Wat mij vooruitgangskracht geeft is het terugkijken op succesvolle projecten waaraan ik een waardevolle bijdrage geleverd heb. Ik krijg vooral veel energie van het samenwerken in een fijn team waarin iedereen probeert het beste uit elkaar te halen. Samen krijg je immers meer voor elkaar dan alleen.”

Wat neem jij mee naar Jong Morgens?

“Ik neem mijn enthousiasme en passie voor verandermanagement mee naar Jong Morgens. Zo ben ik een hele gezellige kletskous, maar kan ik ook heel gefocust met mijn werk bezig zijn. Daarnaast ben ik creatief en altijd bezig met mogelijke verbeteringen. Tijdens mijn studie heb ik al enige ervaring opgedaan op het vlak van financieel verandermanagement bij een innovatieve behandeling in het Isala ziekenhuis. Dat project was erg uitdagend op allerlei vlakken en heeft mij een hele flexibele instelling gegeven, wat zeker van pas gaat komen bij mijn toekomstige opdrachten.”

Als je één miljoen euro kreeg om de wereld te verbeteren, wat zou jij doen?

“Dat is een vrij lastige vraag. Ik denk niet dat één miljoen euro genoeg is om alle problemen in de wereld op te lossen. Ik zou daarom beginnen met een goed doel waar ik mijzelf altijd voor ingezet heb, namelijk het verbeteren van de werkomstandigheden van medewerkers op de dierenambulance in Nederland. Momenteel zijn de meeste medewerkers vrijwilligers waaraan hoge eisen gesteld kunnen worden. Daarnaast zijn dierenambulances vaak afhankelijk van giften, donaties en collectes. Hierdoor komt het vaak voor dat er niet genoeg geld en/of mankracht is om dieren in nood op te vangen en te verzorgen. Ik denk daarom dat zeker dat één miljoen euro hard nodig is om deze organisaties te blijven ondersteunen.”

Op welk hitje kan jij het beste dansen?

“Ik word altijd meteen heel vrolijk van echte klassiekers zoals ‘Dancing Queen’ van ABBA. Maar eigenlijk vind ik alles van ABBA wel heel leuk. Ik ben zelfs naar ABBA de musical geweest een paar jaar geleden.”

Kan jouw organisatie wel een Jong Morgens talent gebruiken?

Ben je geïnteresseerd of heb je vragen over de diensten en talenten van Jong Morgens, dan kun je contact opnemen met Lianka Bruijnen.

Meer lezen?

In deze artikelen stellen de andere trainees van Jong Morgens zich voor.

Bekijk alle artikelen
Interview

Maak kennis met Merijn, Elise en Gijs

20-12-2023 3 minuten
Lees meer
Interview

Maak kennis met Lisa van der Geest en Nikita van Vliet

14-11-2023 2 minuten
Lees meer
Interview

Maak kennis met Mieke Wormgoor en Roos Jonkman

18-10-2023 2 minuten
Lees meer
Interview

Maak kennis met Inge Hendriks

21-06-2023 2 minuten
Lees meer