Actueel / Traineeship

De eerste inhousedag van Jong Morgens is een feit!

01-06-2022 3 minutenLianka Bruijnen

Wat is nou de beste manier om een organisatie goed te leren kennen? Via een inhousedag natuurlijk! Op vrijdag 20 mei 2022 was het zover, de eerste inhousedag van Jong Morgens. De naambordjes lagen klaar, de presentatie stond aan en de koffie was gezet. Het was tijd om te beginnen. In deze blog nemen we je mee hoe wij, Leanne en Kyra, de dag hebben ervaren. 

Spannend!

In totaal kwamen er twaalf nieuwsgierige deelnemers op af. Stuk voor stuk met mooie studieachtergronden zoals gezondheidswetenschappen, finance of een jaartje werkend en opzoek naar iets anders. Net zoals dat de deelnemers hiernaar uitkeken, keken wij als trainees ook al weken uit naar deze dag. En och, wat vonden wij het spannend. Bij de check-in tijdens de Jong Morgens weekstart gaf bijna iedereen aan: “Ik heb ontzettend veel zin in vandaag, maar ik vind het ook een beetje spannend!”. Gelukkig was alles tot in de puntjes voorbereid en was de spanning nergens voor nodig. Net zoals de deelnemers ons als trainees wilden leren kennen, wilden wij hen graag leren kennen! En de beste tip om dat zo relaxt mogelijk te doen: gewoon jezelf zijn!

Invulling van de dag

Na een gezamenlijke check-in en voorstelrondje kregen de deelnemers een hoop informatie over Jong Morgens en het traineeship toegespeeld. Wat houdt het traineeship nou in? Wat doe je precies op een opdracht? Wat doe je dan voor Jong Morgens? Al deze vragen werden door de huidige trainees en de talentbegeleiders beantwoord.  Een mooie quote die ons is bijgebleven van deze vragensessie kwam van talentbegeleider Lianka:

“Een jaar geleden zat Jong Morgens alleen nog als een idee in mijn hoofd. Nu staan we hier met een inhousedag, op zoek naar een tweede lichting!”

Dit laat zien hoe snel alles eigenlijk gegaan is en hoe razendsnel Jong Morgens aan het groeien is.

Vervolgens was het tijd voor een energizer, en wat voor één! We speelden levend steen-papier-schaar wat zorgde voor een flinke energie boost. Hierna werden de deelnemers in groepen ingedeeld en konden ze zich storten op een case-opdracht. De opdracht ging over klantreizen, één van de Morgens Way of Working methodieken. Sommige trainees gebruiken deze methodiek ook in hun opdrachten, dus dit was een mooie manier om kennis te maken met hoe een opdracht in zijn werk kan gaan.

De deelnemers gingen gelijk enthousiast aan de slag met het oplossen van een niet-lopend proces voor het aanvragen van je paspoort bij de gemeente. De trainees deden zich voor als opdrachtgevers, waar vragen aan gesteld konden worden over het huidige proces. Er werden aan alle kanten creatieve oplossingen bedacht. De ene deelnemer was nog fanatieker dan de ander! Alle deelnemers werden echt ondergedompeld in de Morgens Way of Working, want wat is nou een betere manier om te ontdekken of iets bij je past dan door het gewoon te doen?

Ieder groepje presenteerde vervolgens hun oplossingen en beste ideeën. En wat een toffe ideeën allemaal! Een typerende karaktertrek voor een echte Morgens-consultant is dat ze fanatiek zijn en graag willen verbeteren. Uiteindelijk was er dan ook één groepje dat de meest inventieve oplossingen had bedacht. Zij werden beloond met een welverdiende prijs: heerlijke Tony chocoladerepen!

Borreltijd!

Als kers op de taart sloten we de dag af met een gezamenlijke borrel. Zo leerden we elkaar nog beter kennen en werden we het hemd van ons lijf gevraagd. “Vind je het echt zo leuk?”, “Is het altijd zo gezellig?”. Zulke uitspraken voelden echt als een compliment. Daarnaast waren velen achteraf nog geïnteresseerd in onze opdrachten, want wat doe je nou precies als trainee consultant?

En dat is een goede vraag waar wij ook niet meteen een antwoord op hadden. Het is bij iedereen zo verschillend, en dat maakt het juist zo leuk. Je hebt geen idee waar je over zes maanden staat of in hoeverre je gegroeid bent. Maar wat zeker is, is dat je groeit. Constant! Daarnaast was onze boodschap aan de deelnemers vooral: het is niet alleen leuk werk wat we doen, het is vooral een fijne organisatie waar je terecht komt. De combinatie van fijne collega’s, leuke opdrachten en genoeg uitdaging. Dat maakt Jong Morgens zo leuk.

Al met al hebben we dit beeld goed uitgestraald naar de geïnteresseerde deelnemers. We kunnen terugkijken op een geslaagde inhousedag. Ook van de deelnemers kregen we te horen dat ze een goed beeld hebben gekregen van Jong Morgens en dat zij geïnteresseerd zijn in het traineeship. Op naar de volgende inhousedag, want we blijven groeien!

Kan jouw organisatie wel een Jong Morgens talent gebruiken?

Ben je geïnteresseerd of heb je vragen over de diensten en talenten van Jong Morgens, dan kun je contact opnemen met Lianka Bruijnen.

Meer lezen?

Lees meer over de talenten van Jong Morgens.

Bekijk alle artikelen
Artikel

Werken bij Jong Morgens: impact maken en karaoke zingen

18-05-2022 3 minuten
Lees meer
Artikel

Aan de slag met organisatieontwikkeling bij Avans Hogeschool

20-04-2022 2 minuten
Lees meer
Artikel

Werken als trainee in het hart van de pandemie

02-03-2022 3 minuten
Lees meer