Actueel / Projecten

Van overleg tot Limburgse Vlaai: Een werktrip naar Maastricht

19-03-2024 2 minutenRoos Jonkman en Gijs Schuijt

Sinds november 2023 ondersteunen Jong Morgens Consultants Gijs en Roos bij de oprichting van MediMaatjes. MediMaatjes is een sociale start-up die ondersteuning biedt aan patiënten bij een medische afspraak. Patiënten die moeite hebben met het begrijpen van een zorgverlener door bijvoorbeeld cognitieve problemen of een taal/cultuurbarrière kunnen met een begeleider naar de afspraak, zodat ook zij met vertrouwen zorg ontvangen.

Een van de werkzaamheden van Gijs en Roos, is het ondersteunen bij de ontwikkeling van een applicatie. Deze applicatie helpt de begeleiders van patiënten (zo’n begeleider wordt een ‘MediMaatje’ genoemd) bij het managen van afspraken. Deze applicatie wordt ontwikkeld door Secret Ninja’s, een softwarebedrijf gevestigd in Maastricht. Om de samenwerking goed te starten vond het eerste overleg fysiek plaats. Hiervoor vertrokken ze op woensdag 17 januari voor twee dagen naar Maastricht. Gijs en Roos nemen je in deze blog mee in hun werktrip.

Twee dagen vol succes, gezelligheid en sneeuw

Om 09:00 uur haalt onze opdrachtgever (Sandra van Essen – oprichter MediMaatjes) ons op vanaf Den Haag HS. Het is ruim 2.5 uur rijden, maar er is genoeg te bespreken en we werken allebei aan de presentatie voor die middag. Voordat we het door hebben zijn we aangekomen en na een Limburgse uiensoep zijn we weer bijgekomen van de rit. 

Rond 12:30 uur vertrekken we naar het kantoor van Secret Ninja’s. We hebben een presentatie voorbereid waarin we het proces van aanmelding tot afronding van de afspraak van een MediMaatje doorlopen. Gijs presenteert het onderdeel ‘aanmelding van een MediMaatje’. We bespreken elke stap en ondertussen genieten we van een Haagse Kakker (een klassiek Haags gevuld brood met kaneel-amandelspijs en krenten). Rond 15:00 uur neemt Roos het over. Zij presenteert de procedure rondom het inplannen van afspraken. We onderhandelen over extra functies in de applicatie en stukje bij beetje krijgt het eindproduct vorm. Een tijd later, na ruim vier uur overleggen, lopen we energiek het kantoor uit. We hebben veel vooruitgang geboekt!

De eerste stap buiten de deur is verassend: er is tijdens ons overleg 15 centimeter sneeuw gevallen. Maastricht is al een mooie stad, maar ziet er inmiddels uit als een sprookje. We gaan terug naar het hotel, pal naast het Vrijthof, om ons op te frissen. Om 18:00 uur arriveren we bij café Sjiek om met de oprichter van Secret Ninja’s en Sandra de dag af te sluiten.

De volgende ochtend trakteren we Sandra op een ontbijt en overleggen we over onze wervingscampagne. Een overleg bij MediMaatjes is soms meer een creatieve denktank dan een zakelijk overleg. Dit is ook de stijl van onze opdrachtgever en wij gaan daar met alle plezier in mee. Toch hakken we belangrijke knopen door en besluiten we om volgende week te starten met een campagne. Op weg naar de auto maken we een omweg, want we kunnen het winter wonderland van Maastricht niet verlaten zonder een Limburgse vlaai.

Fysiek of digitaal overleg

Ondanks dat velen van ons sinds de coronaperiode ontdekten wat de voordelen zijn van online overleggen, laat dit bezoek ons zien waarom we ook fysiek moeten overleggen. Het was waardevol om met een uitgebreid team van Secret Ninja’s aan tafel te zitten en elkaar te leren kennen. Hierdoor werd het overleg minder zakelijk, hing er een goede sfeer en werd er ook gelachen. Dit heeft volgens ons bijgedragen aan het feit dat een vier uur durend overleg bij ons meer energie opleverde dan dat het weg nam.

 

Wil je meer weten over hoe het is om te werken bij Jong Morgens?

Ben je geïnteresseerd of heb je vragen over het traineeship van Jong Morgens, neem dan contact op met Lianka Bruijnen.

Meer lezen?

Lees meer over Jong Morgens.

Bekijk alle artikelen

Een nieuwe manier van kennis delen, projectleider Open Education bij de TU Delft Library

06-03-2024 5 minuten
Lees meer

Communicatie in de digitale gegevensuitwisseling: Een sprong in Regionale Zorgsamenwerking

13-02-2024 3 minuten
Lees meer

Hoe creëer je een sfeer van plezier en betrokkenheid tijdens bijeenkomsten?

06-02-2024 2 minuten
Lees meer

Samenwerken met een Morgens consultant – hoe is dat?

06-12-2023 3 minuten
Lees meer