Actueel / Team

Maak kennis met Wouter Gerritsen

27-10-2022 2 minutenWouter Gerritsen

In oktober 2022 is Wouter gestart bij Jong Morgens als onderdeel van de tweede lichting trainees. Hij heeft afgelopen jaar de gezamenlijke master European History and Civilisation van de universiteiten van Leiden, Parijs en Oxford afgerond. Als trainee zal hij zich samen met de andere aanstormende talenten gaan richten op (verander)opgaven binnen zorg, onderwijs en overheid. Wouter zijn eerste halte is bij de Universiteitsbibliotheek Leiden, waar hij als projectleider sturing geeft aan een team dat zich focust op de digitalisering van audiovisuele producten. Hij stelt zich graag aan je voor:  

Wat geeft jou vooruitgangskracht in je werk?

“Ik haal enorm veel energie uit nieuwe dingen leren en mijzelf verbeteren. Dit is mijn voornaamste bron van vooruitgangskracht. Hoewel het proces zelf altijd uitdagend is, vind ik het super leuk om terug te kijken naar de resultaten die je hebt geboekt. Het liefst neem ik ook anderen mee in dit proces om hier samen van te leren. Daarnaast vind ik de maatschappelijke thema’s waar Jong Morgens zich op richt razend interessant. Het met praktische tools verbeteren van verschillende processen en diensten, waar gebruikers meteen mee aan de slag kunnen én waarmee direct maatschappelijke impact wordt gemaakt: dát spreek mij enorm aan.”

Wat neem jij mee naar Jong Morgens?

“Ik neem een scherpe analytische blik en een flinke dosis positieve energie mee. Het analyseren en uittekenen van uitdagingen en problemen ligt mij goed. Hier haalde ik binnen mijn studie altijd veel energie uit. Deze eigenschappen heb ik afgelopen jaren kunnen gebruiken om bijvoorbeeld de Franse Publieke opinie in 1919 in kaart te brengen. Ik kijk er erg naar uit om dezelfde eigenschappen in te zetten bij mijn toekomstige projecten. Een mooi voorbeeld hiervan is mijn huidige project. Voor de UB Leiden mag ik me samen met een projectteam storten op de digitalisering van talloze audiovisuele producten. Bij deze opdracht kan ik zowel mijn analytische als sociale vaardigheden gebruiken voor het leiden van het project. Wat ik verder meeneem? Een frisbee! Als fervent frisbeeër neem ik graag een frisbee mee naar kantoor om samen met collega’s tijdens een pauze even het hoofd leeg te maken.”

Als je één miljoen euro kreeg om de wereld te verbeteren, wat zou jij doen?

“Het liefst zou ik het geld gebruiken om een bibliotheek met sportspullen voor kinderen op te zetten. Eén op de twaalf kinderen leeft in een huishouden waar te weinig geld is voor sport. Alhoewel er al vele mooie initiatieven zijn die deze huishoudens financieel ondersteunen bij zaken als lidmaatschap en sportspullen, denk ik dat een bibliotheek zeker een meerwaarde kan hebben. Sportspullen voor kinderen kunnen soms erg duur zijn en de gebruikstijd relatief kort vanwege de snelle groei van kinderen. Als bijvoorbeeld een tennisracket op die manier door meerdere kinderen kan worden gebruikt, zou dat top zijn. Sporten is naar mijn mening niet alleen leuk, maar ook heel belangrijk voor zowel de fysieke als de sociale ontwikkeling van kinderen. Geen enkel kind zou dit ontnomen moeten worden.”

Op welk hitje kan jij het best dansen?

“Wanneer born to be alive van Patrick Hernandez opkomt kan ik m’n voeten niet stilhouden. De opzwepende melodie in combinatie met intense uithalen maakt dit nummer naar mijn mening hét nummer bij uitstek om een ruimte in een keer te vullen met een bom aan energie. Daarnaast kan ik het iedereen aanraden om de videoclip een keer te gaan bekijken. Los van het heerlijke late jaren zeventig kapsel, is de combinatie van het strakke pak van Hernandez met zijn losse heupen en aparte dansstijl met een wandelstok iets wat deze clip tot een all-time classic maakt.”

Kan jouw organisatie wel een Jong Morgens talent gebruiken?

Ben je geïnteresseerd of heb je vragen over de diensten en talenten van Jong Morgens, dan kun je contact opnemen met Lianka Bruijnen.

Meer lezen?

In deze artikelen stellen de andere trainees van Jong Morgens zich voor.

Bekijk alle artikelen
Interview

Maak kennis met Merijn, Elise en Gijs

20-12-2023 3 minuten
Lees meer
Interview

Maak kennis met Lisa van der Geest en Nikita van Vliet

14-11-2023 2 minuten
Lees meer
Interview

Maak kennis met Mieke Wormgoor en Roos Jonkman

18-10-2023 2 minuten
Lees meer
Interview

Maak kennis met Inge Hendriks

21-06-2023 2 minuten
Lees meer